Miesten ykkösdivisioona elää jännittäviä hetkiä, kun kolmasosa kaudesta on enää jäljellä. Aiempina kahtena kautena ETS:n kohtalo on sinetöitynyt vasta päätöskamppailussa ja samalta näyttää meno tälläkin kaudella. Tänään Laaksolahteen matkustivat KarTen miehet Joensuusta ja ihan ykkösmiehitystään eivät vieraat saaneet kasaan, joten mahdollisuuksia kotijoukkuueelle jäi.

Ykkösten pelissä Tommi Luhtala avasi hienosti ja vei avauserän Ville Maaraselta 6-3. Toisessa erässä Maaranen paransi peliään ja pehmenneet pallot eivät enää lähteneet Tommin mailasta tarpeeksi painavasti. Toinen erä Maaraselle 6-1 ja kolmas erä Joensuuhun 10-5.

Kakkosten pelissä Oskar Antinheimo jatkoi vakuuttavia otteitaan ja kaatoi Leo Haapasalon selvästi 6-3, 6-2 antamatta yhtään murtopalloa vastustajalleen.

Kolmosten singelissä Jukka Luhtala sai vastaansa Samuel Kettusen, joka hälytettiin sairastuneen Teemu Airaksisen tilalle etelän tripille. Jukka oli tyly isäntä lukemin 6-1, 6-0 ja kasvatti voittoputkensa jo 16 ottelun mittaiseksi.

Elintärkeän nelinpelin miehitystä pohdittiin pidemmän aikaa ja veljekset valikoituvat tehtävään kauden voitollisen tilastonsa ansiosta (1-0). Valitettavasti ensimmäisessä erässä espoolaiset olivat hieman hukassa ja nousu alkoi toisessakin erässä liian myöhään. Kun toisen erän 6 breikkipallosta ei yksikään tuonut tulosta oli tämä jo ETS:n viides perättäinen nelinpelitappio, lukemat 1-6, 4-6.

Näin ollen päädyttiin jälleen erittäin tasaisessa lohkossa pistejakoon 2-2. Tämä oli jo kolmas perättäinen tasapeli, mutta pisteet kuitenkin nostivat ETS:n putoamisviivan yli lohkon seitsemänneksi. Jäljellä on enää 3 ottelua, kahden viikon päästä Kotka vieraissa ja Valkeakoski kotona. Todennäköisesti selvyys sarjapaikasta saadaan vasta kauden päätösottelussa 16.2. Lahdessa. Teoriassa mahdollisuudet edelleen nousukarsintaan säilyivät, mutta se vaatisi Kotkasta täyttä pistepottia sekä yllätystuloksen kivikovaa Valkeakoskea vastaan, joten realistisempi tavoite on nyt sarjapaikan säilyttäminen, mikä sekin vaatii kovia ponnisteluja.

Tervetuloa kannustamaan ETS voittoon kauden viimeisessä kotiottelussaan SU 27.1. klo 13.30 (huom! muuttunut aika)