Espoon Tennisseuran miesten ja naisten edustusjoukkueet ovat pelanneet vahvan syksyn. Nyt, kun kausi on hieman yli puolivälin, on miesten joukkueella erittäin vahvat asemat lohkovoittoon ja näin ollen suoraan nousuun erittäin kovatasoiseen SM-liigaan. Viime viikonloppuna oli vuorossa jälleen tuplaviikonloppu, lauantaina kotipeli Oulua vastaan ja sunnuntaina vierasmatka Kotkaan. Panokset lauantain peliin olivat kovat, liigapaikasta taistelevet tiukimmin ETS, OVS ja ÅLK.

Ykkösten kaksinpelissä vierailija Valtteri Laitinen katkaisi Jukka Luhtalan 22 ottelun voittoputken viemällä trillerin nimiinsä 4-6, 6-2, 12-10. Kakkosten singelissä Tommi Luhtala toi kotijoukkueen tasoihin vakuuttavasti ottamalla voiton Niila-Tapio Maggasta 6-2, 6-3. Oskari Eerola vei kotijoukkueen 2-1 johtoon kukistamalla Otto Koiviston 6-4, 6-4. Nelinpeli ratkaistiin myös 10-tie-breakissa Oulun vetäessä jälleen pidemmän korren numeroin 10-8. Näin ollen päädyttiin pistejakoon 2-2 ja lohkotilanne tasoittui entisestään.

Sunnuntaina Kotkaan lähetettiin rankan matsin uuvuttama Jukka, Oskari sekä Niko Nylund. Smash-Kotkalla oli samanaikaisesti liigaottelu Turussa, joten ihan kovin rykelmä ei ollut divariotteluun vierailla saatavilla. Ykkösenä kuitenkin pelasi Suomen 30. rankattu Valtteri Ahti. Jukka palasi voittojen tielle viemällä ottelun 6-4, 6-3. Kakkosten kaksinpelissä Oskari kukisti Petteri Westerholmin 6-2, 6-3 ja Niko kruunasi kolmosten singelivoiton 6-3, 6-0 Luukas Ristolasta. Nelinpelissä Oskari ja Niko kärsivät jälleen niukan tappion 3. erässä 10-5. Loppujen lopuksi kuitenkin erittäin positiivinen vierasmatka ja saaliina tärkeät 3 pistettä.

Yhteensä 5 pelatun ottelun jälkeen ETS:n kaksinpelien voittosuhde on käsittämättömän kova 14-1. OVS johtaa tällä hetkellä sarjaa 19 pisteellä. Smash-Kotka on kakkosena, mutta Kotkalla on jo liigassa joukkue, joten he eivät voi nousta. ETS on kolmosena 16 pisteellä ja 2 ottelua vähemmän kuin OVS:lla pelattuna. ÅLK on nelosena 12 pisteellä, saman verran otteluita kuin ETS:lla. Tämä tarkoittaa sitä, että ETS tarvitsee jäljellä olevista 3 ottelustaan 7 pistettä (12:sta), joista vähintään 1 ÅLK:ta vastaan, jotta saavutetaan varmuudella suora liiganousu. Eli erittäin hyvät mahdollisuudet on ja jännitystä riittää jäljellä oleviin matseihin enemmän kuin riittävästi!

Myös naisten nuori ja ennakkoluuloton edustusjoukkue on aloittanut kautensa vahvasti. Lauantaina pelatun Oulun vieraspelin 2-1 voiton myötä ETS käväisi lohkon piikkipaikalla. Sunnuntain 0-3 tappio EVS:lle mutkisti kuitenkin liigahaaveita ja jäljellä olevista peleistä pitää ottaa voittoja sekä toivoa muilta joukkueilta sopivia tuloksia. Lohkokakkoset pääsevät karsimaan tennisliigan viimeisen / 2. viimeisen kanssa liigapaikasta. ETS:n naisilla on vielä hyvät mahdollisuudet lohkon kakkospaikkaan.

Kauden loput ottelut:

Miehet

MLK-ETS 7.12. (Maarianhamina klo 16)

ETS-ÅLK 25.1. (Laaksolahti klo 11.30)

ETS-SVS 26.1. (Laaksolahti 12.30)

Naiset

ETS-KoTS 25.1. (Laaksolahti klo 13.30)

ETS-TaTS2 26.1. (Laaksolahti 14.30)

Sarjataulukot http://www.tennisliiga.fi/ykkosdivari/otteluohjelma